favicon-icono-gremitex-noticia

S’obre el termini de la segona convocatòria d’ajuts del CCAM per a l’any 2017

Dilluns, 18 de setembre, el CCAM obre el termini per a la presentació de sol·licituds a la segona convocatòria d’incentius per a l’any 2107. Els ajuts s’adrecen a empreses individuals, associades o agrupades de comerç i del sector de l’artesania i la moda; i inclou 4 línies d’ajuts: la de la participació en activitats firals sectorials, multisectorials i professionals a Catalunya; la de transformació digital; el programa per a la nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments; i el de la promoció i comercialització dels productes artesans.

El termini per presentar sol·licituds als incentius finalitzarà el 18 d’octubre de 2017.

Amb l’objectiu de facilitar els tràmits, el CCAM farà presentacions durant el mes de setembre arreu del territori. La inscripció a les jornades informatives està disponible al següent enllaç.

favicon-icono-gremitex-noticia

La UE vol reforçar les obligacions de les empreses tèxtils contra la globalització

Arran del desastre de l’esfondrament d’un taller tèxtil a Rana Plaza es volen controlar les cadenes de subcontractació de les produccions fora d’Europa

 

La Unió Europea està treballant per posar límits a la indústria tèxtil, tot i que a un ritme inferior al que calia especialment després de la gran tragèdia de Rana Plaza, el gran taller tèxtil de Bangladesh que es va esfondrar ara fa 4 anys causant la mort a 1100 treballadors de la confecció.

La UE vol fer una norma que reforci les obligacions de les empreses tèxtils a l’hora de subcontractar i que les cadenes de subcontractació puguin estar més controlades per assegurar les condicions de treball mínimes desitjables. Sembla que la comissió europea pot fer algun anunci al respecte aviat, malgrat que des del parlament europeu alguns sectors volen que vagi més enllà d’una declaració d’intencions. Paral·lelament,  hi ha preocupació pels efectes adversos pel medi ambient dels processos productius. També hi ha sobre la taula la competència deslleial que suposa en relació als productors europeus amb normatives molt més estrictes.

El sector tèxtil al món

Les dades parlen per sí soles. Es calcula que tan sols un terç de la roba que es ven a Europa es fabrica en aquest continent, dos terços per tant a altres indrets del món. El sector tèxtil ocupa al voltant d’uns 60 milions de persones dels que el 75% són dones i un 25% són homes, molts dels quals exposats a la vulneració dels drets laborals i humans, a vegades amb pràctiques esclavistes.

 


 

favicon-icono-gremitex-noticia

Les rebaixes generen cada cop menys il·lusió i expectatives

La moda low cost i les constants baixades de preus i promocions fan que les rebaixes com a pràctica comercial estiguin de baixa

La institució comercial de les rebaixes està de baixa des que s’han generalitzat altres pràctiques comercials que flexibilitzen des del punt de vista marquetinià els moments en què s’ofereixen descomptes en els preus dels productes. Per primer cop en 28 anys d’història, les rebaixes d’hivern d’enguany han baixat en un tímid 0,1%, trencant la tendència alcista habitual, i malgrat estava previst un augment del 5%. La baixada ha afectat especialment a les empreses petites multimarca, en contraposició a les grans cadenes que sí han augmentat els ingressos.

Altres pràctiques comercials estan rellevant les rebaixes: promocions al llarg de la temporada, l’aparició de dies especials com el Black Friday o Mid season amb jornades amb grans descomptes prèvies a les rebaixes. De fet la legislació s’ha flexibilitzat en consonància amb aquestes altres pràctiques, ampliant el marge de maniobra dels comerços per a realitzar-les. També hi ha més rotació de productes, més enllà de les clàssiques col·leccions per temporada, de manera que contínuament hi ha novetat en el producte en moltes botigues i els clients cada cop estan menys pacients a esperar a les rebaixes, tendència que les noves pràctiques comercials han traduït amb altres moments amb preus rebaixats. Paral·lelament, han aparegut cadenes que ofereixen moda low cost que té preus equiparables als de la majoria de comerços en moments de rebaixes, cosa que dona la oportunitat als clients a comprar roba barata tot l’any i de grans marques en outlets.

favicon-icono-gremitex-noticia

Nous avantatges i serveis exclusius: cerca de finançament

Des del Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria estem contínuament treballant per oferir avantatges i serveis exclusius dels que podeu gaudir pel fet de ser agremiats i que ajuden en el desenvolupament de la vostra tasca comercial tot fent-la més competitiva. En aquest cas us oferim avantatges en relació a aspectes de finançament, ja sigui circulant i/o inversió, i que en pugueu gaudir de forma avantatjosa gràcies a l’acord amb l’empresa Capital Focus, una empresa col·laboradora de l’Institut Català de Finances, Avalis i Banc Europeu d’Inversió, amb un equip de professionals que compta amb més de deu anys d’experiència en el sector financer.

Capital Focus acompanya a la petita i mitjana empresa en la consecució dels seus objectius empresarials, gran part dels quals passen per l’obtenció de liquiditat per a poder créixer i continuar amb el seu dia a dia.

La seva experiència i compromís, que posen a disposició dels associats al gremi, han permès un 90% d’èxit en la cerca i consecució de finançament a través de diferents entitats financeres. La seva fórmula, que no implica exclusivitat amb cap entitat en particular, permet trobar les condicions més avantatjoses per a les empreses. Només cobren en cas d’èxit i els seus honoraris, més reduïts a través del Gremi, no suposen un sobrecost, ja que aconsegueixen les millors condicions del mercat.

Us recordem que com sempre podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol consulta o aclariment (info@gremitex.cat / 93 681 70 90).

favicon-icono-gremitex-noticia

Nous avantatges i serveis exclusius: alumnes de comerç en pràctiques als comerços agremiats

El Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria ha formalitzat un acord amb l‘Institut Joan Brossa, participat també  amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, per tal de posar a disposició dels associats els seus alumnes de cicles formatius en comerç per tal que puguin realitzar les seves practiques professionals a les botigues dels agremiats. Aquest institut forma els seus alumnes en el CFGM d’Activitats Comercials i col·labora amb empreses que tinguin interès en acollir els estudiants a les seves botigues. A més els seus alumnes s’estan especialitzant en la venda de serveis de moda i productes tèxtils.

La formació Dual combina el temps de formació en el centre educatiu i el temps d’activitat de l’alumnat en l’empresa i comporta el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per l’alumnat en la activitat que realitzen en condició de becari de formació.

Les dates estan estudiades per coincidir amb els moments més àlgids de la activitat del comerç, i els ajuts comprenen des de cap necessitat d’alta a la Seguretat Social, fins un 100% de bonificació en beques de 2 a 8 mesos, fins a contractes d’un any. Leer más

favicon-icono-gremitex-noticia

Els comerços han de cobrar obligatòriament les bosses de plàstic per reduir-ne el consum

Des del 30 de març es prohibeix el lliurament gratuït de bosses a caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic en els punts de venda de mercaderies o productes

La mesura pionera a Catalunya és fruit del pacte institucional amb el comerç i té per objectiu reduir dràsticament el consum de bosses de plàstic

 A l’any 2012 ja s’havia reduït més d’un 50% el consum des de l’any 2007 i l’objectiu és arribar al 90% el 2020

La mesura prohibeix el lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic, incloent el plàstic en general, el plàstic oxodegradable i el plàstic biodegradable, amb exclusió de les compostables que compleixin els requisits de la norma UNE-EN 13432 o equivalent, en els punts de venda de mercaderies o productes. La obligatorietat afecta a tota mena de comerços de tot Catalunya que utilitzen bosses de plàstic i se n’informarà als comerciants i a la població en general mitjançant una campanya informativa de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). L’ARC, en el marc del Pacte per la Bossa, va arribar a un acord l’any 2015 amb el sector comercial per fer pagar aquest producte als clients de tots els comerços catalans. Catalunya és, un cop més, pionera a l’Estat Espanyol en l’aplicació de mesures legals pel que fa a la reducció del consum de bosses de plàstic. Leer más

favicon-icono-gremitex-noticia

El Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria continua reivindicant solucions contra la venda il·legal

La pressió exercida a través d’accions pròpies, en el si de la Plataforma d’Afectats per el Top Manta, com del Síndic de Greuges està activant la lluita de les administracions i els cossos policials

 

L’acció conjunta de més d’una trentena d’entitats, entre les que hi ha el Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria, com a sector especialment perjudicat, ha permès el desplegament d’una sèrie de mesures per lluitar contra el comerç il·legal o “top manta”, un fenomen que encara segueix provocant greus perjudicis en el comerç, especialment a la ciutat de Barcelona, a l’Àrea metropolitana i als municipis més turístics. La reivindicació coordinada, des que es va crear la Plataforma d’Afectats per el Top Manta el mes de juny de 2016, ha anat dirigida a demanar proactivitat de les administracions públiques i els cossos policials contra els venedors ambulants i les màfies que hi ha al darrera i a comunicar els perjudicis que provoca aquesta situació en el comerç a l’opinió pública. Leer más

favicon-icono-gremitex-noticia

La industria tèxtil torna a registrar un creixement del nombre d’empreses

Després de 10 anys es creen més empreses que no pas se’n destrueixen, posant fi a una dècada negra pel sector

 

La destrucció d’empreses del sector de la indústria tèxtil va frenar-se per primer cop en la darrera dècada durant el 2016, amb un nombre superior de noves empreses creades respectes les desaparegudes en aquesta crisi a España.

Actualment la xifra d’empreses tèxtils d’Espanya superen les 3500, una xifra lleugerament per sobre de la quantitat registrada durant l’any anterior en què hi van haver 90 baixes d’empreses.

La tendència baixista durant els darrers 10 anys ha provocat que 1800 empreses del sector tèxtil hagin hagut de tancar les portes per la crisi econòmica. Leer más

favicon-icono-gremitex-noticia

Nous avantatges i serveis exclusius en matèria de mobilitat

Descomptes per a l’adquisició de vehicles, combustible i aparcament

Des del Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria estem contínuament treballant per oferir avantatges i serveis exclusius dels que podeu gaudir pel fet de ser agremiats i que ajuden en el desenvolupament de la vostra tasca comercial tot fent-la més competitiva. En aquest cas us oferim avantatges en relació a aspectes de mobilitat com són descomptes en l’adquisició de vehicles, combustible i aparcament. Us fem arribar les novetats en aquest sentit i us recordem que com sempre podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol consulta o aclariment (info@gremitex.cat / 93 681 70 90): Leer más

favicon-icono-gremitex-noticia

El Consell de Gremis presenta el seu pla estratègic 2017 i posa de relleu la importància actual dels gremis

Els Gremis, com el del Comerç Tèxtil i Sastreria, despleguen mesures per dinamitzar els sectors, institucionalment i operativament

 

El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, en què hi està associat el Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria i una cinquantena més d’entitats gremials, va presentat el 13 de febrer el pla estratègic pel 2017 a la Cambra de Comerç de Barcelona.

A través dels convenis tancats i els projectes de suport i serveis enfocats a Gremis serà possible una operativitat transversal que permetrà crear accions conjuntes per al sectors Comerç, Serveis i Turisme, donant suport a projectes dels Gremis membres.

Amb la idea principal de sumar, també s’ha presentat la iniciativa dels Gremis: El Manifest dels Gremis que pretén mostrar als òrgans competents la implicació d’aquests en la història però sobretot la que han de tenir en la present i futura història.

Aquest manifest es treballarà conjuntament per presentar-lo; però ja agrupa a més de 50 Gremis que voluntàriament s’han adherit. Els valors, competències i garanties que els Gremis aporten al seu sector, agremiats, i als consumidors han de ser tinguts en compte i posats en valor per motivar la seva dinamització.

El Consell de Gremis amb les seves iniciatives renovades pretén esdevenir un canal ferm i de suport per a tots els Gremis aportant un valor pràctic, organitzatiu i institucional; per tal d’assolir els objectius comuns i fomentar el desenvolupament dels sectors.

A l’acte de presentació, que va liderar el president de l’entitat, Miquel Donnay, hi van assistir els presidents i representants dels gremis més destacats del territori així com la Regidora de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona Montserrat Ballarín, que va aprofitar la seva presència en la cloenda de l’acte per mantenir una breu reunió i conèixer de primera mà els objectius i impressions dels presents. Com a representant del Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria hi van assistir el president, Marc Llenas, i el gerent, Jordi Roset.

 

Consell de Gremis

El Consell de Gremis es va constituir al 1980 esdevenint l’entitat que representa legítimament als Gremis. Actualment, amb més de trenta membres, aquest 2017 preveu tenir una representativitat general dels sectors Comerç, Turisme i Serveis, amb una actuació conjunta per donar solucions als Gremis i ser canal de les diferents Administracions.

 

Manifest dels Gremis

www.manifestdelsgremis.cat