favicon-icono-gremitex-noticia

Comerç + Sostenible

ABRIL 2018

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

El 7 de febrer de 2017, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, les entitats associatives del món del comerç, gremis i organitzacions professionals de Barcelona van signar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, van presidir l’acte de signatura del Compromís i inici del programa Comerç + Sostenible. També hi va assistir Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona.

L’àmbit del comerç té un gran pes a Barcelona i un caràcter propi, i és per aquest motiu que dins de Barcelona + Sostenible s’ha creat el nou programa Comerç + Sostenible.

Les accions de les entitats de comerç i els comerços se centren principalment en el consum responsable, el compromís amb la comunitat, l’estalvi d’energia i aigua, la prevenció i gestió de residus i la mobilitat sostenible. Són molts els establiments que posen en pràctica els principis de la sostenibilitat en el seu dia a dia.

Gremitex elabora un pla d’acció de sostenibilitat pel 2018-19.