favicon-icono-gremitex-noticia

La facturació del comerç minorista accelera a l’agost i creix un 1,7%

OCTUBRE 2017

En la categoria d’equip personal, on estan inclosos els articles de moda, l’Índex de Comerç al detall (ICM) es va elevar amb més força en el vuitè mes de l’any, un 3,5%
Les vendes del comerç minorista trepitgen l’accelerador. L’Índex de Comerç al detall (ICM) va anotar una pujada de l’1,7% a l’agost respecte al mateix mes de l’any anterior, a preus constants. L’augment de la facturació va ser set dècimes superior al registrat al juliol, encara que va estar molt per sota de les alces del 2,8% i 3,9% marcades al juny i maig, respectivament.

En la categoria d’equip personal, on s’inclouen els articles de moda, el ICM va prendre un major impuls, anotant un creixement del 3,5% a l’agost, segons dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). L’ascens del vuitè mes de l’any va ser molt superior al de juliol, quan les vendes es van elevar un 1,3%, encara que va estar per sota de les pujades de juny, maig, abril i març de 2017.

Per canals de distribució, la facturació de les petites cadenes va minorar el ritme de caiguda en les seves vendes a l’agost, amb una reculada del 0,4% respecte al mateix mes de l’any anterior. En el que va d’any, les vendes de les petites cadenes han anotat cinc mesos de reculades, amb pujades destacades solament al març i maig, del 1% i 1,6%, respectivament.

La xifra de negoci de les grans cadenes continuo la desacceleració iniciada el juny passat. Les vendes d’aquests complexos es van elevar un 2,6% a l’agost, enfront dels increments del 3,2%, 4,5% i 5,2% de juliol, juny i maig, respectivament. En el cas de les grans superfícies, la facturació es va impulsar fortament a l’agost, amb un ascens del 2,6%. Al juliol i juny, les vendes de les grans superfícies va créixer un 0,9% i 4,9%, respectivament.