favicon-icono-gremitex-noticia

Les rebaixes es flexibilitzen per donar llibertat d’elecció als comerços

Es recomana que es mantingui la tradició de fer rebaixes d’hivern i d’estiu

El govern ha aprovat el seu projecte d’una nova llei de comerç, serveis i fires que pretén unificar les diverses lleis i regulacions existents, així com simplificar-les, i una de les novetats més destacables que incorpora és que dóna llibertat perquè cada comerciant decideixi el moment en què vol fer rebaixes, amb una recomanació expressa que n’hi hagi en època d’hivern i d’estiu.

Les rebaixes són el pic de vendes de l’any

Ara que estem plenament en temps de rebaixes, cal recordar que les vendes en aquest període poden suposar per molts comerços el 25% del total de vendes durant l’any, pel que fa al sector tèxtil. La progressiva recuperació de la confiança per part dels consumidors i la millora en les condicions de la macroeconomia sembla que poden provocar que en les rebaixes d’hivern 2016-2017 hi hagi un increment de les ventes que podria ser del voltant del 5% respecte campanyes anteriors. La baixada de les temperatures de les darreres setmanes també poden incentivar les compres de roba d’hivern, que es va vendre poc a l’octubre i novembre. A nivell d’ocupació, també hi ha hagut un augment de les contractacions temporals per atendre les rebaixes.

Productes comercialitzables en temps rebaixes

Des del Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria recordem als comerços tèxtils les condicions bàsiques per fer rebaixes pel que fa als productes comercialitzats, que han de ser:

  • Productes que siguin provinents d’estocs propis, no d’adquirits expressament per les rebaixes.
  • Productes que hagin estat a la venta en aquell mateix establiment amb anterioritat a un preu regular.
  • Productes en bones condicions, no poden ser defectuosos o deteriorats.
  • No es poden comercialitzar productes que hagin estat fabricats especialment per ser venuts en rebaixes.