favicon-icono-gremitex-noticia

Gremitex estableix relacions amb Modacc, 080 Barcelona Fashion, REC.0 per properes col.laboracions 

NOVEMBRE 2017

Durant el mes d’octubre, Gremitex s’ha reunit amb els diferents agents econòmics del sector tèxtil retail per tal d’estudiar i valorar col·laboracions que generin sinergies en el sector i que puguin aportar valor als agremiats. L’objectiu és incloure la participació del Gremi i dels seus agremiats en futurs esdeveniments del sector tèxtil.

La 21ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion se celebrarà del 29 de gener al 2 de febrer de 2018 al Recinte Modernista de Sant Pau. Desfilades, que, una vegada més, reuniran el millor talent emergent, dissenyadors consolidats i marques de llarga trajectòria de la moda catalana. El Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), impulsa el 080 Barcelona Fashion, amb l’objectiu de posar en valor dos importants actius: d’una banda, la tradició de la indústria tèxtil a Catalunya, i d’una altra, el prestigi de Catalunya, i sobretot de la capital, Barcelona, com a pol de talent del disseny i de la moda.

Conscients de la importància del sector tèxtil-moda català, l’objectiu de la Generalitat és consolidar Catalunya com a referent de la generació i projecció del disseny de moda, contribuir a la internacionalització i alhora a la relocalització de la producció tèxtil a Catalunya, com també potenciar la cultura de la moda i la vinculació d’aquesta amb el camp de les indústries culturals i creatives i acostar la moda al ciutadà.

Durant les darreres edicions de 2016 es va incorporar, com a novetat, un Showroom efímer, en el qual es van presentar les col·leccions de marques que desfilen en el 080 Barcelona Fashion, juntament amb les col·leccions de marques catalanes de prestigi. Per organitzar aquest esdeveniment, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya va encarregar al Clúster Català de la Moda (Modacc) la investigació, selecció i invitació de compradors internacionals, així com també la captació de marques catalanes expositores i de l’organització d’agendes entre els compradors visitants i les marques participants.

Rec.0 Experimental Stores és la transformació efímera d’un vell barri industrial, el barri del Rec, a Igualada. Dues vegades l’any, i només durant quatre dies, les velles fàbriques i adoberies es converteixen en pop up stores de moda on marques de primer nivell hi venen els seus estocs i mostraris a preus únics.