favicon-icono-gremitex-noticia

Indicador del comerç de moda: el sector tanca octubre amb una caiguda del 12,3%

DESEMBRE 2017

Octubre complicat per al comerç de moda. El sector ha tancat el mes amb un descens de les vendes del 12,3%, la caiguda més des d’abril de 2012, en plena crisi. De tancar així l’exercici, el comerç de moda conclouria l’any en pla respecte a 2016, de manera que encadenaria dos exercicis sense créixer.

La mala dada d’octubre posa fi a un breu miratge de recuperació a l’agost i setembre, quan les vendes van créixer amb numeros comparables de 2016, segons dades de l’Associació Empresarial del Comerç Tèxtil i Complements (Acotex).

El balanç global de l’any fins ara és negatiu, amb cinc mesos en descens i pujades puntuals de no més del 2% excepte al gener, febrer i agost, quan el sector es va impulsar gràcies als descomptes i els comparables.

El descens principalment ve motivat per la climatologia, ja que les altes temperatures van congelar les vendes en l’arrencada de la temporada d’hivern. Amb tot, la patronal subratlla que «aquesta situació no és nova i es repeteix any rere any, de manera que el comerç s’ha d’adaptar a aquests canvis climàtics».

Un altre dels factors que han llastat les vendes ha estat el conflicte polític a Catalunya, l’impacte va ser particularment greu en aquesta comunitat autònoma, amb una caiguda de les vendes del 30%.

Font: MODAES